Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tervetuloa tutustumaan maastopyöräilyyn!

 

Maastopyöräily tutuksi -kiertue on Suomen Ladun toteuttama lajitutustuminen, joka järjestetään yhteistyössä paikallisten latuyhdistysten ja maastopyöräilyn erikoisliike RTechin kanssa. Tapahtuma on tarkoitettu uusille maastopyöräilijöille, joten liikkeelle lähdetään ihan alkeista.

Järjestävä yhdistys: Turun Latu ry

Paikka: Littoisten järvi, Vanha Littoistentie 153, 20540 Kaarina

Aika: Tiistaina 14.8.2018 klo 17.30

Hinta: 10€ Maksetaan käteisellä paikanpäällä. Varaa tasaraha. 

Ilmoittautuminenhttps://bit.ly/2JpY56w

Tutustu allaolevaan ohjeeseen hyvissä ajoin ja varustaudu kurssille ohjeen mukaan!

 

Varusteet: mitä mukaan?

 • MAASTOPYÖRÄ: Kiertueella on käytettävissä 12 kpl laadukkaita Cube-maastopyöriä niille, jotka ovat ilmoittautuessa varanneet lainapyörän. Pyöriä on eri kokoa ja jokaiselle pyritään löytämään mahdollisimman sopivan kokoinen. Tarvittaessa pyöriä vaihdellaan. Pyörien valinnan yms. vuoksi tulethan paikalle ajoissa, vähintään 10-15 min ennen alkamisaikaa!
 • OMALLA PYÖRÄLLÄ: jos osallistut omalla maastopyörällä, tarkista pyörän kunto ajoissa etukäteen: ilmaa renkaissa, jarrut ja vaihteet toimivat jne. Tarvittaessa huollata pyörä kuntoon. Hyväkuntoinen, toimiva ja huollettu pyörä on osa maastoturvallisuutta! Muulla kuin maastopyörällä ei voi osallistua.
 • KYPÄRÄ: omaan päähän sopiva ja oikein säädetty pyöräilykypärä on maastossa aina pakollinen varuste! Kiertuepyörien mukana on käytettävissä maastopyöräilykypärät (kahta eri kokoa). Myös omilla pyörillä osallistuville suositellaan maastopyöräilyyn tarkoitettua kypärää - muutama lainakypärä käytettävissä. Kylmällä säällä varaa kypärän alle putkihuivi tai ihan ohut pipo.
 • AJOLASIT: urheilulasit tai vastaavat suojaamaan silmiä risuilta, roskilta ja ötököiltä. Myös silmälasit tai aurinkolasit ovat riittävät tällä alkeiskurssilla. Lasit suojaavat silmävammoilta metsässä!
 • HANSKAT: pyöräilyhanskat suojaamaan käsiä oksilta yms. osumilta (esim. hiihtohanskat, työhanskat tai vastaavat; ei rukkaset eikä villakäsineet!).
 • PUHELIN: pidä puhelin maastoajossa aina mukana. Märällä säällä puhelin kannattaa pakata esim. minigrip-pussiin. Ohjatussa toiminnassa tallenna puhelimeesi vetäjän numero. Jos eksyt ryhmästä, soita vetäjälle ja pidä puhelimessa äänet päällä. Omilla pidemmillä retkillä varavirta mukaan.
 • JUOTAVAA ja EVÄSTÄ: juomapullo tai juomareppu ja riittävästi juotavaa aina mukaan maastoon! Myös jotakin varaenergiaa tai pikaevästä on syytä aina olla mukana (esim. energiapatukoita, voileipiä, hedelmiä). Älä lähde maastoon nälkäisenä, jotta verensokeri riittää koko lenkin tai tapahtuman ajaksi.
 • VAATETUS: normaalit pyöräily-/ulkoiluvaatteet sään mukaan (ei kiristäviä housuja tai lepattavia lahkeita!). Varaa reppuun vedenpitävää ja lämmintä varavaatetta, jotta säästä riippumatta tarkenet myös paikallaan ollessa! Jalkineiksi kovapohjaiset ja umpinaiset jalkineet (ei esim. sandaalit, crocsit tai ohutpohjaiset tennarit). Lainapyörissä on avopolkimet, joten erityisiä pyöräilykenkiä ei tarvita.
 • REPPU: Ota mukaan kevyt reppu juomapullon, eväiden, varavaatteiden ja muiden tavaroiden kuskaamista varten. Lähtiessä saat myös mukaan infomateriaalia, joten reppu on siksikin tarpeen.
 • RAHAA: MTB-kiertueella osallistumismaksu 10 e peritään käteisenä paikan päällä, varaathan tasarahan. Osassa tapahtumissa on myynnissä myös juomia tms, joten ota mukaan hiukan käteistä.
 • RENTO JA ILOINEN MIELI: Maastopyöräily on rento laji ja yhdessä se on vieläkin hauskempaa! Tule rohkeasti mukaan uusiin elämyksiin ja oppimaan. Nautitaan yhdessä luonnosta ja liikunnan ilosta!

 

Turvallisuusohjeita

 • TURVALLISUUS: Maastopyöräilyssä pienet kaatumiset ja kolhut kuuluvat lajin luonteeseen. Tapaturmatkin ovat aina mahdollisia, kuten kaikessa luontoliikunnassa. Alkeiskurssille on valittu helpohkot suorituspaikat. Tapahtumasta on tehty turvallisuussuunnitelma. Muista kuunnella ohjeita ja kysy aina, jos on epäselvää!
 • ENSIAPU: Mukana on ensiapuvarusteet ja vähintään yksi ohjaajista on ensiaputaitoinen. Tapaturman sattuessa itsellesi tai muille, ilmoita siitä heti vetäjälle. Myös omassa repussa on aina hyvä pitää maastossa mukana pieni ensiapupakkaus. Pidä yllä ensiaputaitojasi - tapaturman sattuessa jokainen on velvollinen auttamaan kykynsä mukaan, riippumatta onko omalla lenkillä tai ohjatussa tapahtumassa.
 • ILMOITA RAJOITTESITASI: Jos sinulla on perussairauksia tai muita vastaavia rajoitteita, jotka voivat vaikuttaa pyöräilyn turvallisuuteen, ilmoita niistä ryhmän vetäjälle heti alussa tai jo ennakkoon! Tarvittaessa ota omat lääkkeet mukaan.
 • ALAIKÄISET: Maastopyöräily tutuksi -kurssi on tarkoitettu aikuisille, mutta yli 14-vuotiaat voivat osallistua yhdessä oman aikuisen kanssa, jos järjestävä yhdistys tarjoaa sen mahdollisuuden. Alaikäiset eivät saa osallistua yksin ilman huoltajansa lupaa ja yhteystietoja. Pyörät ovat aikuisten kokoa.
 • VAKUUTUS: Tarkista oma vapaa-ajan vakuutusturvasi. Suomen Ladun tapahtumissa on voimassa Suomen Ladun perustason tapaturmavakuutus kaikille osallistujille (myös ei-jäsenille) ja vastuuvakuutus ohjaajille. Vakuutus ei kata kalustovahinkoja. Omat tapaturmavakuutukset ovat huomattavasti kattavampia ja ne kannattaa pitää aina kunnossa myös omatoimista maastopyöräilyn harrastamista varten!

Muita ohjeita

 • PERUUTUS: Jos olet estynyt ja joudut perumaan osallistumisesi, tee se mahdollisimman pian, jotta tilallesi voidaan ottaa varasijalta joku toinen. Peruuttaminen tehdään saamasi lyyti-linkin kautta (ellei onnistu, ilmoita peruutus puhelimitse tapahtuman yhteyshenkilölle).

 • OLE AJOISSA: Saavuthan paikalle ajoissa, koska lähtöpisteestä siirrytään maastoon ja myöhästyneet eivät välttämättä löydä oikeaan paikkaan.
 • VÄLIPALAA: Varaa mukaan evästä, jotta jaksat koko illan. Kaikissa tapahtumissa ei ole myyntipistettä.
 • LATUYHDISTYKSEN JÄSENYYS: Osallistuminen ei edellytä latuyhdistyksen jäsenyyttä. Voit tulla tutustumaan lajiin ja latuyhdistyksen toimintaan ennen kuin liityt jäseneksi. Jäsenenä pääset osallistumaan monipuoliseen ulkoilu- ja liikuntatoimintaan ja saat edullisella jäsenmaksulla mm. Latu&Polku -ulkoilulehden vuosikerran ja lukuisia muita etuja.

 

 • Jos ennen kurssia tai sen aikana on jotakin epäselvää, ota selvää ennakkoon tai kysy heti ohjaajilta paikan päällä!

 

LISÄTIETOJA:

Maastopyöräily tutuksi Cube –kiertueesta lisätietoja saat ensisijaisesti oman paikkakuntasi tapahtuman järjestävältä latuyhdistykseltä. Seuraa yhdistyksen kotisivuja ja facebook-ilmoituksia!

www.tulapy.fi

tapahtuman yhteyshenkilö: Joonas Siivonen, pyoraily@turunlatu.fi, +358408455240

Suomen Ladussa maastopyöräilykiertueesta vastaa Tiina Riikonen, tiina.riikonen@suomenlatu.fi, 044-722 6308.

webmaster
©2018 Turun ladun pyöräilijät - suntuubi.com